Telefon unic inscriere: 0743 11 31 61 |contact@scoalaofelia.ro

Ingrijirea unghiilor si tendinte manichiura in sezonul de toamna

//Ingrijirea unghiilor si tendinte manichiura in sezonul de toamna

Ingrijirea unghiilor si tendinte manichiura in sezonul de toamna

Odată cu sezonul rece, nu numai părul  sau pielea ta au nevoie de îngrijiri speciale, ci și unghiile.

Și pentru că cel mai important lucru pentru o manichiură frumoasă este să ai unghii sănătoase și să nu te confrunți cu unghii casante, crăpate sau cu cuticule uscate și sfâșiate inestetic. Nicio tinută  nu este completă  fară  accesoriile potrivite, sau fară o manichiură adecvată.

 

8 reguli pentru unghii sănătoase și frumoase

1. Fă un tratament săptămânal: înmoaie-ți mâinile în apă călduță pentru zece minute,

tendinte-manichiura-2014

tendinte-manichiura-2014

aplică apoi ulei de cuticule în jurul unghiilor și pune-ți timp de oră mănuși de bumbac.

Cuticulele tale se vor hidrata și unghiile tale vor fi mai catifelate.

2. În fiecare seară masează-ți mâinile și unghiile cu vaselină cosmetică. În acest fel, vei împiedica unghiile să devină casante. O idee bună ar fi să ai în permanență în geantă un borcan cu vaselină pe care să o utilizezi ori de câte ori simți nevoia. Poți înlocui vaselina cosmetică cu ulei de măsline sau cu ulei de ricin.

3. Protejează-ți unghiile de vânt puternic și de umezeală.Poartă mănuși ori de câte ori vremea este urâtă. Nu numai că vei fi în tendințe, dar vei limita și factorii externi care îți pot slăbi rezistența unghiilor.

4. Evită să te speli pe mâini cu apă foarte rece sau cu apă foarte fierbinte. Apa călduță este cea mai bună prietenă a pielii și a unghiilor rezistente!

5. Folosește pila cu grijă! Dacă folosești pila pentru a da o formă unghiilor tale, asigură-te că unghiile sunt complet uscate înainte să începi și pilește unghia dinspre exterior spre interior pentru a evita despicarea ei. Nu folosi niciodată o pilă din metal, deoarece metalul poate rupe unghia.

6. Păstrează-ți unghiile scurte pentru a împiedica ruperea sau exfolierea lor. Vremea rece predispune unghiile la deshidratare și niște unghii deshidratate se pot rupe ușor, așa că taie-le cât mai scurt. De asemenea, înainte de a aplica ojă fortifiază unghiile folosind două straturi de întăritor și folosește întotdeauna o bază pentru a-ți proteja unghia și pentru a ajuta oja să reziste mai mult.

7. Dacă folosești loțiuni dezinfectante pentru mâini, alege întotdeauna loțiuni care să nu conțină alcool. Loțiunile cu alcool pot usca mâinile și unghiile foarte tare, așa că optează pentru loțiuni non alcoolice, care să aibă și proprietăți hidratante.

8. Nu uita că nutriția este baza frumuseții. Carențele alimentare pot duce la fragilizarea unghiilor,

așa că supraveghează-ți meniul și nu ocoli nicio grupă alimentară. Dacă îți dorești unghii frumoase,

nu renunța la lactate și la alte surse de calciu.

unghii-metalice

unghii-metalice

Tendințe de manichiură  pentru sezonul de toamnă  2014

 Roșu burgund este culoarea perfectă pentru unghiile tale în această toamnă. În acest an se poartă mai ales nuanțele închise de roșu, ele fiind pe primul loc în tendințele modei la culori de lacuri de unghii. Manichiura 3D este la modă, unghiile în culori aurii, argintii, cupru strălucitor și lacurile de unghii metalizate. O altă tendință este dată de unghiile mate sau din contra cele date cu lacuri ce au bucăți mari de sclipici. Negru rămâne mereu în tendințele modei, deci se poartă și în această toamnă. De asemenea, sunt preferate lacurile în nuanțe închise de albastru cu luciu ca de oțel, mov, verde sau turcoaz rece.

Forma unghiilor poate fi ovală perfectă, foarte elegantă, sau cu vârfurile ascuțite, dar nu foarte lungi, acoperite de o nuanță de lac auriu strălucitor.

By | 2014-10-06T10:33:00+00:00 octombrie 6th, 2014|Blog|Comentariile sunt închise pentru Ingrijirea unghiilor si tendinte manichiura in sezonul de toamna