1. Curs initiere masaj, presopunctura: stimularea energiei vitale / presopunctura durerii / presopunctura capului si a fetei
Tematica: masaj prin presopunctura pentru stimularea energiei vitale a organismului, care duce la intarirea sistemului imunitar. Se face trecerea la masajul prin presopunctura a unor puncte, zone ale corpului care calmeaza si reduc durerea, acestea sunt situate pe toata suprafata corpului, apoi se trece la masajul prin presopunctura a capului si a zonelor feflexogene ale fetei. Beneficiciile sunt multiple, corpul devine mai sanatos, durerile dispar treptat, mintea devine limpede si clara.
Durata: 2 zile intensive de lucru
Pretul cursului este raportat la nivelul de pregatire pe care il oferim
Lector: prof. Petre Gradinaru recuperare medicala / kinetoterapie si colaboratorii
Loc de desfasurare:
- La sediul central Ofelia din Sibiu
- In orasele: Targu Mures, Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Petrosani, Deva – Hunedoara, Alba Iulia,Tg Jiu, R,Valcea, Arad, Timisoara, Resita, Caransebes etc.
Certificare: La finalul cursului se primeste Certificat de Specializare care reprezinta o extensie a pregratirii maseurului terapeut sau a pregatirii profesionale individuale.
Informatii inscriere:
- Tel. si whatssap 0743113161 (luni-sambata 9-18) prof. Petre Gradinaru specialist in recuperare medicala / kinetoterapie
- Email: contact@scoalaofelia.ro
- Facebook: Petre Gradinaru Cursuri https://www.facebook.com/cursuriautorizate.ofelia/
2. Curs initiere medicina alternativa/ tehnici de vindecare: echilibrarea energetica a chakrelor masajul energizant al trunchiului pe meridiane / masajulul indian fara contac
Tematica: tehnica de echilibrarea a cheakrelor, care sunt 7 centri energetici aliniati de-a lungul coloanei vertebrale, fiecare dintre acestia guvernand diferite organe si zone ale corpului. Fiecare chakra isi are propriul nume, vibratie de culoare, si regiuni ale corpului pe care le influenteaza. Gandurile si emotiile noastre influenteaza chakrele si, de asemenea, blocajul uneia sau mai multor chakre poate avea un impact asupra felului in care ne simtim si gandim. Dupa echilbrarea energetica trecem la masajul pe 2 meridiane secundare: meridianul vasul de conceptie si vasul guvernor. Cele doua meridiane secundare au rol energizant si constituie mica circulatie a energiilor in corpul omenesc si regleaza intreaga activitatea energetica a corpului, vorbim de un nivel de energie QI ridicat. De exemplu dereglărea nivelului energetic al acestor meridiane duce la: problemele ale sistemului nervos, crize nervoase, epilepsie, junghiuri abdominale în direcţia inimii, probleme de urinare, hemoroizi, gât uscat, sterilitate, rigiditatea coloanei vertebrale, leşin, hernie, lipsa vitalităţii, probleme sexuale, dureri de spate iar pe plan psihic apare lipsa creativităţii, independenţei, ţelurilor de viitor, lipsa simţului practic, gândire neclară, sentiment exagerat de răspundere, atenţie exagerată pentru detalii, etc. In ultima parte a cursului vorbim despre masajul indian fara contact, despre corpurile energetice, fizic, astral, cauzal, influentele acestui masaj asupra corpurilor energetice si binenteles a starii de sanatate a organismului uman.
Durata: 2 zile intensive de lucru
Pretul cursului este raportat la nivelul de pregatire pe care il oferim
Lector: prof.Petre Gradinaru recuperare medicala / kinetoterapie si colaboratorii
Loc de desfasurare:
- La sediul central Ofelia din Sibiu
- In orasele: Targu Mures, Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Petrosani, Deva – Hunedoara, Alba Iulia, Tg Jiu, R, Valcea,Arad, Timisoara, Resita, Caransebes etc.
Certificare: La finalul cursului se primeste Certificat de Specializare care reprezinta o extensie a maseurului terapeut sau pregratirii profesionale individuale.
3. Curs Initiere in Tratamentul / Masajul cu Ventuze
Tematica: Terapia cu ventuze a fost discutată mai întâi în manuale medicale vechi din lumea occidentală și a fost descrisă ca o practică medicală folosită de egipteni. Terapia cu ventuze este o formă alternativă de medicină.
Ce este terapia cu ventuze?
Ideea de bază care se află în spatele terapiei cu ventuze este de.a plasa cupe de sticlă sau cupe de silicon pe pielea pacientului pentru a crea un vid, astfel încât sângele este atras la suprafața pielii în anumite părți ale corpului care au nevoie de vindecare. Chinezii practicieni tradiționali discută diferite zone, sau meridiane, ale corpului care sunt folosite pentru a transfera energia. Ei cred că fiecare organism are douăsprezece meridiane diferite și tratamentul poate fi aplicat fiecărui meridian pentru o multitudine de motive.
Deși folosită de mai multe civilizații și culturi, independent una de alta, terapia cu ventuze a rămas cunoscută ca fiind o practică tradițională chinezească, fapt datorat utilizării ei și astăzi în zona asiatică, dar și a filosofiei ce stă la baza ei. Ca toate celelalte terapii și practici tradiționale chinezești, scopul principal este de.a ajuta fluxul energetic Qi. să fie deblocat și să poată circula liber prin corp, pentru a asigura buna sa funcționare și starea de sănătate. Apariția unor blocaje energetice s-ar traduce prin apariția bolii, spun cei care promovează această terapie.
Terapia constă în aplicarea, de obicei pe spate, a unor ventuze (recipiente mici realizate din sticlă, plastic, bambus, ceramică sau metal), care sunt poziționate în funcție de meridianele energetice. În general sunt preferate cele din sticlă pentru că sunt mai practice și permit terapeutului să vadă ce se întâmplă cu pielea pe parcursul tratamentului.
De obicei ventuzele sunt încălzite înainte de a fi aplicate, cu ajutorul unei bețișor cu bumbac (sau alt material inflamabil), care se înmoaie în alcool, apoi se aprinde, se introduce în ventuză și se poartă în jurul pereților interiori ai ventuzei. Arderea acestuia absoarbe oxigenul din ventuză și ajută la crearea vacuumului atunci când este aplicat pe piele, favorizând și aderarea acestuia la piele. Sunt puse câteva ventuze (nu există un număr standard), iar pacientul rămâne o perioadă de timp cu ele pe spate (între 5 și 10 minute).
Pielea începe să se „umfle” și să.se înroșească în interiorul ventuzei, ca urmare a sucțiunii exercitate de aceasta. După îndepărtarea ventuzelor, pe piele rămân semne vinete, pentru că vacuumul creat determină ruperea vaselor capilare. Prin sucțiunea creată asupra pielii, terapeuții susțin că ventuzele ar favoriza deschiderea porilor, ar antrena eliminarea toxinelor din organism și.ar stimula echilibrarea forței vitale Qi prin îndepărtarea blocajelor energetice.
Beneficiile terapiei cu ventuze
- îmbunătățește circuitul sangvin
- îmbunătățește imunitatea organismului prin eliminarea toxinelor
- reduce inflamațiile
- calmează sistemul nervos
- elimină blocajele și nodulii din țesuturi
- relaxează
- îmbunătățește starea generală de sănătate și buna-dispoziție
Terapia cu ventuze de astăzi este efectuată în condiții medicale sterile, ceea ce o face destul de sigură. Majoritatea pacienților nu suferă nici-un disconfort major, dar terapeuții ar putea oferi anestezie locală la cererea pacientului. Echipamentul utilizat este sterilizat cu grijă sub presiune și temperatură ridicată.
Efectele terapiei cu ventuze
După utilizarea metodei de terapie cu ventuze, este obișnuit să constatăm că vânătăi mici sau roșeață vor rămâne pe zonele tratate ale corpului, cel mai frecvent pe spate. Acest lucru se datorează faptului că tot sângele este forțat la suprafața pielii. Se crede că dacă există prezența unei cantități mai mari de toxine în corpul unui individ, atunci roșeața va.fi mai profundă și mai vizibilă. Cu toate acestea, cu.cât există mai puține toxine prezente în organism, cu atât individul va experimenta o cantitate redusă de efecte vizibile de la utilizarea metodei cu ventuze.
Alte reacții adverse datorate acestei metode includ disconfort ușor, vânătăi, arsuri și infecții ale pielii. Înainte de a începe orice terapie care implică ventuzele, este foarte recomandat ca pacientul să vorbească cu.un medic sau terapeut despre beneficiile și riscul de efecte secundare.
Terapia cu ventuze este o procedură relativ sigură atât timp cât este efectuată de un profesionist instruit în domeniul sănătății, care are experiență în această practică.
Terapia cu ventuze este ideală pentru cei care doresc a îmbunătăți fluxul lor de energie, să încurajeze detoxifierea corpului, să amelioreze durerea, să relaxeze mușchii tensionați, sau să încurajeze relaxarea. Cu toate acestea, dacă pacientul potențial este predispus la sângerare cu ușurință sau este vorba despre o femeie însărcinată, atunci nu este recomandat ca.o formă alternativă de tratament.
Contraindicații ventuze
Tratamentul cu ventuze este interzis în cazul gravidelor, persoanelor cu boli dermatologice sau cu fragilitate vasculară, tulburare de coagulare și alcoolism, celor care suferă de hemoragii, hipertensiune, afecțiuni ale pielii sau boli psihice:
- în timpul sarcinii
- infecții
- în cazul unor afecțiuni precum dermatite
- arsuri
- decolorare a pielii
- probleme cardiace
- leucemie
- piele hipersensibilă
Durata: 1- 2 zile de lucru intensiv
Pretul cursului este raportat la nivelul de pregatire pe care il oferim
Lector: prof.Petre Gradinaru recuperare medicala / kinetoterapie si colaboratorii
Loc de desfasurare:
- La sediul central Ofelia din Sibiu
- In orasele: Targu Mures, Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Petrosani, Deva – Hunedoara, Alba Iulia, Tg Jiu, R, Valcea, Arad, Timisoara, Resita, Caransebes etc.
Certificare: La finalul cursului se primeste Certificat de Specializare care reprezinta o extensie a maseurului terapeut sau a pregratirii profesionale individuale.
Informatii inscriere:
- Tel. si whatssap 0743113161 (luni-sambata 9-18) prof. Petre Gradinaru specialist in recuperare medicala / kinetoterapie
- Email: contact@scoalaofelia.ro
- Facebook: Petre Gradinaru Cursuri https://www.facebook.com/cursuriautorizate.ofelia/
TRANSFORMA PASIUNEA ÎNTR-O PROFESIE DE SUCCES!