Telefon unic inscriere: 0743 11 31 61 |contact@scoalaofelia.ro

Un stil de viata sanatos

//Un stil de viata sanatos

Un stil de viata sanatos

Pentru a veni în ajutorul celor care au probleme de sănătate trebuie ca noi înşine să fim modele de sănătate. Minte sănătoasă în corp sănătos.

Nu poţi ajuta pe cel de lângă tine care îţi cere ajutorul dacă te afli într-o stare precară de sănătate, nu ai o bună dispoziţie, nu ai o gândire pozitivă.

Sănătatea este un complex de factori pozitivi şi stilul de viaţă personal al fiecăruia trebuie să se reflecte în starea de sănătate. 

Sanatate

Sanatate

Gândiţi-vă vreţi să ajutaţi pe cineva, starea în care vă aflaţi în acest moment vă permite?DA sau NU .

Corpul omenesc este străbătut de energie, chinezii o numesc CHI, energie vitală. Aveţi această energie vitală pentru a veni în contact cu altă persoană şi căruia doriţi să-i amelioraţi boala. Sunt întrebări la care trebuie să vă răspundeţi singuri şi pentru fiecare în parte trebuie să existe o motivaţie.

Ajutându-vă pe voi înşivă puteţi să-i ajutaţi pe cei din jurul vostru. Pentru a deveni un bun terapeut este o cale lungă unde informaţia şi experienţa trebuie să formeze o echipă trainică.
Întreaga viaţă a omului este supusă imprevizibilului, în orice moment sau clipă pot interveni situaţii, schimbări, evenimente neaşteptate cărora trebuie cu mult calm şi înţelepciune să ştim să le facem faţă. Pierderea controlului asupra corpului duce la dezechilibru şi implicit la apariţia unor afecţiuni.
Omul zilelor noastre a devenit o fiinţă din ce în ce mai suferindă. Sedentarismul, medicamentele,

greşelile alimentare îşi pun amprenta în starea de sănătate.  Nu întotdeauna cea mai scumpă terapie este cea mai eficace, căile de vindecare sunt de cele mai multe ori foarte aproape de noi numai că sunt ignorate. Terapiile naturiste sunt un bun necesar, care bine stăpânite nu fac rău nimănui.
Alimentaţia este poate cel mai important factor în menţinerea sănătăţii, ea trebuie să respecte un echilibru caloric şi energetic. Nu puteţi cere unei persoane cu probleme de sănătate să respecte un anumit regim alimentar şi de viaţă dacă voi nu-l respectaţi.
Din alimentaţie trebuie excluse alimentele nocive în special cărnurile, grăsimile, alcoolul, cafeaua, prăjelile şi condimentele, sarea, zahărul.
Masa de dimineaţă să fie principalul suport energetic şi caloric, bazată pe cereale şi fructe, masa de prânz să fie un adjutant caloric, iar cina să fie uşoară şi cel târziu servită la ora 19. Se recomandă folosirea pâinii negre, de graham, de seminţe. Toate produsele de origine animală cresc colesterolul şi grăsimile din sânge, de aceea se recomandă proteinele de origine vegetală.
Astăzi suntem confruntaţi cu tot mai multe afecţiuni neuro-psihice, boli cadriovasculare, boli alergice şi infecţioase, boli urogenitale, afecţiuni reumatice şi ale coloanei vertebrale şi lista poate continua.
Lipsa de mişcare duce la scăderea performanţelor fizice, sexuale şi intelectuale, scade imunitatea organismului, scade speranţa de viaţă şi apare îmbătrânirea precoce. Organismul care nu se antrenează se atrofiază şi în final nu mai funcţionează. Problemele mici de sănătate sunt trecute cu vederea mai ales în perioada tinereţii când mai nimeni nu se gândeşte ce va fi mai târziu. Tragem de organismul nostru până la epuizare când clachează. Nu contează ce mâncăm, ce bem, cum ne odihnim.

Semnele de alarmă apar mai devreme ca boala să se instaleze definitiv. Putem să prevenim instalarea bolilor, totul depinde de noi să înţelegem ce se întâmplă cu organismul nostru.
Omul este programat genetic să trăiască până la 140 de ani, putem să încercăm să prelungim viaţa sau dimpotrivă putem să grăbim sfârşitul mult mai devreme. Hotărârea ne aparţine. Degeaba în cazurile disperate apelăm la medici este tardiv fiţi proprii medici, mâncaţi sănătos, faceţi mişcare, respiraţi aer curat, odihniţi-vă suficient adică 8 ore, fiţi optimişti cu propria persoană şi cu cei din jurul vostru.

Puteţi să-i sprijiniţi pe cei suferinzi prin tehnici de masaj, reflexoterapie, presopunctură, gimnastică recuperatorie care vor clădi suportul personal, de care veţi avea nevoie în viitor.

By | 2014-09-10T05:53:43+00:00 septembrie 9th, 2014|Blog|Comentariile sunt închise pentru Un stil de viata sanatos