Telefon unic inscriere: 0743 11 31 61 |contact@scoalaofelia.ro

Frumusetea incepe de la firul de par

//Frumusetea incepe de la firul de par

Frumusetea incepe de la firul de par

Frumuseţea începe de la aranjarea corectă a părului. Dar înainte de a aranja părul, acesta trebuie să fie curat şi şi să arate bine.

Este bine ştiut faptul că un păr strălucitor conferă chipului un efect  „wow”,  accentuând astfel frumuseţea.

par bogat

par bogat

Părul lung, strălucitor şi sănătos reprezintă, fără îndoială, o armă de seducţie pentru multe femei.

Pentru a avea o podoabă capilară bogată, este necesar să aveţi un organism sănătos, o alimentaţie echilibrată şi bogată în tot felul de nutrienţi.

Toate femeile ţin la podoaba lor capilară şi tind să arate cât mai bine indiferent de zi, timp şi bani.

Iată câteva soluţii oferite de câţiva stilişti americani de top ai revistei Reader’s Digest pentru a-ţi păstra cât mai mult forma şi volumul părului, fără prea mare risipă de bani şi efort.

1. Ca să păstrezi volumul, prinde-ţi părul în vârful capului peste noapte, iar dimineaţa nu trebuie decât să scoţi elasticul şi să te piepteni cu capul în jos.

 

2. Faţa de pernă din mătase sau satin nu e un moft, ci cea mai bună modalitate de a nu te trezi cu părul în toate părţile, în forme imposibil de aranjat.

 

3. Fă duş cu o cască de protecţie pentru păr, iar după aceea dă cu uscătorul de păr bine la rădăcini ca să refaci volumul coafurii.

 

4. Ca să păstrezi cât mai mult vopseaua pe păr, la intensitatea iniţială, foloseşte şampoane şi balsamuri pentru protecţia culorii. Fiecare gamă cosmetică are aceste produse.

 

5. Nu te spăla pe cap timp de două zile după vopsire. Culoarea are nevoie de timp ca să intre bine în textura firului de păr.

 

6. Dacă nu ai apucat să te vopseşti, şi ţi se văd rădăcinile, recurge la un truc: dă cu rimel pe rădăcini, mai ales la cărare sau în alte locuri vizibile. Totul e să găseşti o culoare potrivită ţie şi să ai grijă să nu te prindă ploaia.

7. Dacă ai păr gras şi nu vrei să-l speli prea des, fă-ţi cărari dese, ca atunci cand te vopseşti, şi adaugă la rădăcini pudră de talc. După ce ai aplicat pudră pe tot capul, las-o 5 minute şi îndepărteaz-o prin periere viguroasă, în toate direcţiile, deasupra căzii. Talcul va absorbi grasimea şi părul nu va mai arăta uleios.

 

8. Dacă ai păr ondulat şi ţi-e teamă să nu se strice buclele în somn, poţi folosi o plasă de păr. E foarte eficientă.

 

9. Înainte să pui plasa, dă cu fixativ pe bucle. Dimineaţa nu va fi nevoie decât să scoţi plasa şi buclele nu vor mai necesita prea mari corectări.

 

10. Dacă totuşi părul şi-a pierdut din volum, pune pe vârfurile degetelor puţin gel de păr cu fixare puternică şi masează-l la rădăcinile părului.

 

Se spune că podoaba capilară este o bogăţie inestimabilă pentru o femeie. Dar pentru a avea un păr frumos, sănătos şi care să arate bine, trebuie să avem grijă de el ţinand cont măcar de cateva sfaturi prezentate anterior.

By | 2014-07-09T09:22:49+00:00 iulie 9th, 2014|Blog|Comentariile sunt închise pentru Frumusetea incepe de la firul de par