Telefon unic inscriere: 0743 11 31 61 |contact@scoalaofelia.ro

Despre celulita, cauzele acesteia si cum o combatem

//Despre celulita, cauzele acesteia si cum o combatem

Despre celulita, cauzele acesteia si cum o combatem

CELULITA

                                                                                                                                                                                                03.03. 2014

– Celulita este coșmarul oricărei femei și este ceva de care femeile doresc să scape , indiferent de vârstă și de greutatea lor . Există păreri că anumite alimente pot lupta cu celulita, dar acest lucru este adevărat sau doar un alt mit ? Haideți să aflăm .

Ce este celulita ?
Celulita este o afecţiune de temut și destul de jenantă, care afectează majoritatea femeilor într-un anumit grad . Termenul se referă la aspectul de „coajă de portocală” a pielii , cel mai adesea pe coapse, şolduri şi fese sau în alte zone în care există depozite mari de grăsime . Celulita este cauzata de depozitele de grăsime inegal repartizate chiar sub suprafaţa pielii . Cu toate acestea , celulita nu este cauzată doar de grasime  și chiar şi cea mai slabă dintre femei de multe ori suferă de celulită .

De ce este celulita mai frecventă la femei ?
Sub piele există un strat de ţesut care este folosit pentru a atașa pielea la muşchi . La bărbaţi acest țesut are un model diagonal sau încrucișat , care este neted și continuu . Din păcate la femei , acest țesut conjunctiv este pe verticală și , deoarece este atașat la piele, creează camere care prind grăsimea în capcană și o storc pentru a produce efectul de „coajă de portocală”.

Care sunt cauzele celulitei ?
Elasticitatea pielii
Pe măsură ce îmbătrânim, ţesutul conjunctiv îşi pierde elasticitatea și nu îşi mai păstrează aspectul neted , pe care l-a avut în tinerețe . Modificările hormonale fac ţesutul conjunctiv rigid şi mai puţin elastic , iar acest lucru combinat cu o creştere a celulelor de grăsime începe să provoace celulita . Pe măsură ce înaintăm în vârstă , pielea noastăa îşi pierde elasticitatea  și aspectul de celulită este mai pronunţat .

Dieta Yo -yo
Dieta Yo – yo poate contribui , de asemenea, la celulită. Creşterile şi pierderile repetate în greutate fac  pielea mai puțin elastică și , prin urmare, crește aspectul de celulita .

Genetica
Din păcate, celulita este controlată în mare parte de genetică și dacă sunteți predispusă la această stare, şansele de a prezenta celulită sunt foarte mari.

Alimentaţia şi exerciţiile fizice  previn celulita ?
Deși nu se poate elimina celulita , există diferite metode pentru a îmbunătăți aspectul pielii afectate . În general, se crede că un regim alimentar sănătos, cu un consum suficient de apă, precum şi cu un conţinut scăzut de grăsimi vă ajută să reduceţi stratul de grasime de sub piele . O dietă echilibrată ar putea contribui , de asemenea, la menținerea pielii și a țesutului conjunctiv sănătoase și elastice . O dietă care descurajează retenţia de apă prin reducerea consumului de sare poate îmbunătăți , de asemenea, aspectul pielii . Fumatul favorizează şi el dezvoltarea celulitei.

Exerciţiul fizic şi masajul sunt deosebit de utile pentru combaterea celulitei , deoarece reduc ţesutul adipos din organism , îmbunătățesc circulația și tonifică mușchii în zonele care sunt deosebit de sensibile la celulită , cum ar fi coapse , fese şi abdomen .

Anumite alimente pot ajuta în lupta împotriva celulitei ?
Majoritatea experților sunt de acord că o alimentaţie sănătoasă , redusă în grăsimi saturate şi alimente procesate , dar bogată în fructe și legume , carne slabă ​​şi fibre alimentare vor îmbunătăţi aspectul pielii.  Există puține dovezi științifice care să arate că utilizarea anumitor alimente sunt eficiente în lupta împotriva celulitei .
Alimentele care sunt recomandate sunt , în general, cele care conțin substanțe nutritive sau au proprietăți ce contribuie la îmbunătățirea aspectului pielii și reduc producerea de grăsime . În general, aceste tipuri de alimente sunt toate cele care se regăsesc într-o dietă sănătoasă și echilibrată .

Zece categorii de alimente care luptă împotriva celulitei

1 . Apă
Deși nu este un punct de vedere tehnic hrana, apa este dovedită a fi cea mai eficientă în reducerea aspectului celulitei . O bună hidratare este esențială pentru o piele sănătoasă. Celulele adipoase apar mai proeminent sub pielea nesănătoasă, deshidratată , astfel încât apa consumată pe tot parcursul zilei este esențială pentru a îmbunătăți aspectul pielii în zonele cu probleme . De asemenea, este benefic să se mănânce alimente care au un conținut ridicat de apă , cum ar fi pepene , struguri , roșii , legume cu frunze verzi și castraveți . Nu numai că acestea vă oferă lichide suplimentare , dar ele conțin , de asemenea, elemente nutritive valoroase și sunt sărace în calorii , ceea ce ajută la reducerea formării de grăsime .

2 . Acizi grași esențiali
Alimentele bogate in acizi graşi omega 3 și 6 îmbunătățesc aspectul pielii afectate de celulită . Aceştia trebuie să fie obținuţi din alimente . Se crede că aceste tipuri de grăsimi îmbunătățesc sănătatea vaselor de sânge și , prin urmare, ameliorează circulația sângelui , ceea ce duce la scăderea aspectul de celulită . Cele mai bune surse de omega 3 sunt somonul , sardinele , uleiurile de rapiţă, măsline și nucile . Acizii greşi omega  6 se găsesc în alimente  cum ar fi uleiul de floarea soarelui și boabele de soia .

3 . Grăsimi nesaturate
Grăsimile mono- şi polinesaturate s-au dovedit a avea efecte benefice asupra sănătății pielii . Prin consumul de alimente bogate in aceste tipuri de grăsimi , starea de sănătate a pielii se poate îmbunătăți , minimizând aspectul de celulită . Surse bune de grăsimi mono- și polinesaturate sunt nuci şi seminte, avocado , peşte, uleiuri vegetale cum ar fi de rapiţă sau de măsline

4 . Proteine slabe
O dietă bogată în proteine ​​slabe ar putea ajuta la creșterea senzaţiei de saţietate , ceea ce duce la consumul redus de calorii . Aceasta, la rândul său, duce la acumularea unui număr mai mic de celule adipoase în zonele cu probleme, reducând aspectul de celulită . O dietă bogată în proteine ​​ajută şi la dezvoltarea musculaturii ceea  ce duce la un aspect mai tonifiat al zonelor afectate . O dietă preponderent cu aport de proteine va afecta însă la un moment dat buna funcţionare a rinichilor. Cele mai bune surse sunt pește și fructe de mare , nuci , carne slabă, cu grăsimea vizibilă îndepărtată,  carne de pui , fără piele .

5 . Cereale integrale
Cerealele integrale furnizează vitamine valoroase , minerale si fibre alimentare. O alimentaţie bogată în fibre alimentare este benefică pentru gestionarea greutăţii și poate ameliora , de asemenea, sănătatea pielii prin aport crescut de grăsimi sănătoase din diferite tipuri de seminţe . Pentru a crește aportul de cereale integrale , alegeţi diferite tipuri de pâine şi cereale, orez brun și paste integrale, dar şi quinoa (cereală originară din America de Sud) și orz verde .

6 . Fructe
Consumul de fructe este esențial în orice dietă sănătoasă pentru a oferi o gamă largă de vitamine și fibre . Cele mai multe fructe au un conţinut ridicat de apă și scăzut de calorii , ceea ce le face ideale pentru pierderea în greutate și ameliorarea celulitei . Unele surse recomandă consumul de banane și papaya în prevenirea celulitei, datorită conţinutului lor ridicat de potasiu . Potasiul  reduce retenţia de apă şi creşte drenajul limfatic. Fructele de pădure sunt benefice , datorită faptului că nu sunt poluate şi au un conținut ridicat de antioxidanți .

7 . Legume
Legumele sunt bogate in apă şi nutrienti şi sărace în calorii . Ele sunt ideale pentru gestionarea greutăţii . Deși dovezile științifice sunt puţine , sparanghelul a fost de multe ori asociat cu un efect benefic asupra celulitei , datorită conținutului său de acid folic . Unii sugerează că acidul folic ajută la o bună stare de spirit  și reduce nivelul de stres , ceea ce  afectează indirect stocarea grăsimii în organism .

8 . Proteine vegetale
Proteinele vegetale sunt benefice pentru cei cu celulită sau pentru cei care încearcă să o prevină. Acestea ajută înlocuirea grăsimii cu masă musculară şi contribuie la consolidarea celulelor existente . Cele mai bune surse includ legume , fasole și mazăre , quinoa ,  bulgur (boabe de grâu măcinate mare, prefierte pentru consum).

9 . Alimente bogate în vitamina C
Există unele dovezi că aportul ridicat de vitamina C poate creşte nivelul de colagen ( proteină ce se găseşte în ţesuturile conjunctive ale corpului . Acest lucru poate întări țesuturile și  reduce aspectul de celulită . Surse bune de vitamina C includ fructe , cum ar fi portocale , lămâi , fructe de padure şi ananas .

10 . Legume cu frunze verzi

Legume cu frunze verzi cum ar fi spanac sau varză conţin un antioxidant cunoscut sub numele de luteină . Există unele dovezi că această substanță poate creşte hidratarea pielii şi elasticitatea ei reducând , în acest fel, aspectul de celulită şi îmbunătăţind sănătatea pielii .

Dr.  IOANA  VESTEMEAN

By | 2014-06-02T11:07:02+00:00 martie 31st, 2014|Blog|Comentariile sunt închise pentru Despre celulita, cauzele acesteia si cum o combatem