Telefon unic inscriere: 0743 11 31 61 |contact@scoalaofelia.ro

CHIROPRAXIA

//CHIROPRAXIA

CHIROPRAXIA

Chiropraxia vine din grecescul “cheir” care inseamna “mana” si “prattein” care inseamna “tratament”.                     

Acest cuvant insemna un tratament medical cu ajutorul mainilor care nu utilizeaza operatii sau pastilele;

in zilele noastre acest cuvant a capatat insemnatatea de corectare, aliniere a vertebrelor.

Chiropraxia a devenit cunoscuta in lume in anul 1895 cand doctorul David Palmer a pus bazele principiilor medicale ale chiropraxiei.

La vremea aceea chiropraxia era un tratament alcatuit din masaj, terapia cu apa, fototerapia, magnetoterapia, homeopatie si alinierea vertebrelor.

Cand discurile intervertebrale se taseaza cei 31 de nervi spinali care trec prin coloana sunt contractati rezultand o serie de disfunctii in corp.

Chiropraxia este o stiinta cu ajutorul careia se poate trata aceasta afectiune prin corectarea pozitiei vertebrelor cu mainile pentru a ajuta corpul sa isi revina natural. Aceasta este recunoscuta oficial ca practica medicala in 70 de tari ale lumii.

– Chiropraxia corecteaza pozitia regiunilor vertebrale deformate cu ajutorul mainilor sau cu ajutorul unor echipamente,            

atunci cand coloana vertebrala este deformata sau incovoiata nervii spinali se preseaza  rezultand numeroase disfunctii ale organelor la care ajung nervii spinali.

Majoritatea afectiunilor moderne precum lumbago, acufena (tiuit in urechi)

si disfunctii ale sistemului nervos autonom pot fi atribuite problemelor coloanei vertebrale cel mai adesea fiind vorba de deformarea coloanei vertebrale.

Prin corectarea deformarilor si dislocarilor coloanei vertebrale sistemul nervos functioneaza corespunzator, se imbunatatesc functiile organelor interne, circulatia sangelui si a limfei, se intareste sistemul imunitar, se previn bolile si se incetineste procesul imbatranirii.

– Proiectorul intern se deplaseaza dealungul coloanei vertebrale de la cervical pana la pelvis si analizeaza lungimea si curburile coloanei pentru a efectua un masaj adecvat corpului.

Proiectorul intern coboara de la vertebrele cervicale si ajunge la coccis pentru a stimula punctele de aplicare ale coloanei vertebrale diferite la fiecare dintre noi, si anume punctele de aplicare situate pe muschii care sustin vertebrelor.

By | 2016-02-12T10:44:37+00:00 februarie 12th, 2016|Blog|Comentariile sunt închise pentru CHIROPRAXIA